sábado, 13 de octubre de 2018

Dictats preparats català

Cada setmana realitzarem un dictat preparat relacionat amb alguna norma ortogràfica o gramatical vista a classe. L'haureu de preparar a casa de la forma que us vagi millor: llegint, copiant, copiant-tapant, dictat per alguna persona més gran...
El dictat d'aquesta setmana està relacionat amb l'apòstrof i les contraccions. És el següent:

Hi ha una illa a Itàlia que diuen que és una de les més petites i precioses que existeixen al món. La vida allà és tranquil·la i no hi ha sorolls ni modernitats. A l’illa únicament hi ha una botiga on pots comprar gairebé de tot i només a l’estiu hi viuen més de 50 persones. Passar l’hivern és difícil perquè el vent és fort i les pluges constants. A inicis del segle XX es va convertir en una presó destinada als opositors polítics i alguns comunistes famosos van fer-hi estada. Finalitzada la segona guerra mundial, l’illa va deixar de ser una presó i famílies que se n’havien anat s’hi van tornar instal·lar. Els seus habitants paren un poc d’aquella època segurament perquè cap d’ells vol recordar la historia fosca de l’illa.

No oblidis fixar-te en els accents, també els hauras de posar al dictat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.