lunes, 9 de marzo de 2015

Deures 6è C -Dilluns, 9 de març de 2015

Què era un catxirulo o catxerulo? Doncs aqui teniu la resposta.

Temps de catxirulos i de dotorejar

“Estos tres dies de Pasqua són tres dies de jugar de volar el catxirulo i també dotorejar” Els dies de Pasqua són dies de menjar la mona, de botar la corda, d'estrenar sabatilles pasqüeres, d'anar a la "garrofera catxa", de volar el catxirulo, aquell artefacte hexagonal amb una carcassa plana, composat per tres canyes creuades col•locades en forma de ix, formant sis costats al qual se li apegava paper de coloraines, paper de ceba, que de vegades podia fins i tot tenir figures pintades, afegint-se una coa de paper i lligat per tres fils que units al centre es perllongava metres i metres i que servia per volar-lo.
catxiurlo-1

I vosaltres? Heu volat alguna vegada el catxirulo?

Els deures per demà:

- Mates; Repasar: operaciones combinadas, operaciones de fracciones suma, resta, multiplicación, división. Además del  m.c.m y m.c.d.
Ejercicios de Mates de la página 56 1,2,3,4, 5, 6

- Medi: fitxa de medi ambient acabar-la.

- Català: tenim pendent els embarbussaments i endevinalles. Practiqueu que demà preguntaré.



2 comentarios:

  1. Jordi 6ºC

    Elena no he entingut l'exercisi 6 del llibre de mates. ; )

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola, Jordi. Espere arribar a temps. Diu completa. Per exemple 3 i 18. 3 es multiplo de 18 y després has de fer el m.c.m i m.c.d dels mateixos números 3 y 18. La segona part 4 es divisor de 32 ¿per què? I et demana el mateix fer el m.c.d i el m.c.m. Va ànim que ja tens es deures fets!!! Fins demà.

      Eliminar

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.