viernes, 14 de febrero de 2020

Deures valors socials i cívics

Saber comunicar-nos implica saber expressar el que sentim o pensem i determina la nostra posició en el món i el tipus de relacions que s’establiran. 

Des d’un altre punt de vista, s’entén per comunicació el fet que un determinat missatge originat en el punt A (Sajid) arribi a un altre punt determinat B (Manuel). A més, la comunicació implica la transmissió d’una determinada informació. 

Com hem pogut comprovar en les dues últimes sessions, podem produir missatges sense utilitzar paraules. L’antropòleg  Edward T. Hall diu que el “60% de les nostres comunicacions són no verbals”, és a dir, que no utilitzen paraules (gestos, cara...)  Mario Pei, calcula que podem produir al voltant de 700.000 signes físics diferents,  Birdwhistell assenyala que només la cara  pot produir 250.000 expressions.

Si pensem en la nostra cara com “emoticones” podrem identificar-ne un bon ventall.

Per tant, a partir de les activitats que hem fet avui i del vídeo que varem veure l'altre dia, heu d'escriure una petita reflexió. Us aporto unes qüestions que poden aparèixer a la redacció:

- Amb el silenci es poden dir coses? Quines situacions el silenci pot dir més que les paraules?

- Podeu arribar a fer mal a les persones sense dir cap paraula? Com? Posa exemples. 

- Com pot afectar el nostre llenguatge no verbal en les nostres relacions?



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.