martes, 1 de octubre de 2019

Pesadillas 1-10-19 + Prova de Català: Lectura


PESADILLAS 1-10-19


CIÈNCIES.- Acabar l'activitat de marcar i acolorir, com varen quedar els territoris a la Península al llarg del regnat del Reis Catòlics a l'Edat Moderna...

CATALÀ.- 
PROVA DE LECTURA
DIMARTS, 8 D'OCTUBRE

Tots els alumnes han agafat un llibre de la biblioteca d'aula. Hem triat junts 2 o 3 pàgines (segons el tipus de llibre, mida de lletra,...). Aquestes pàgines seran les que hauran de llegir a classe davant dels seus companys. Què es valorarà?:

- El to de veu i el volum (enèrgic i que es pugui escoltar clarament a tota la classe)
- El ritme (Ni molt ràpid, ni molt lent. Sense embussar-se i respectant les comes [petites aturades] i els punts [aturades d'un segon complet])
- L'entonació (sobre tot quan arriba el moment de llegir una pregunta o una exclamació). A la part d'entonació, també entra el dramatisme que acompanya a la lectura: transmetre els sentiments dels protagonistes o de la situació que s'està descrivint.
- Decodificació: (llegeix i pronuncia correctament allò que està escrit a la seva lectura. No s'inventa paraules/lletres i la pronunciació en general és adequada)
- L'oratòria: l'art d'expressar emocions i persuadir i convèncer els teus oients, amb una combinació de les anteriors habilitats. Hauran de ser capaços d'alçar el cap i mirar al públic durant la lectura, connectar amb els companys i companyes, i continuar llegint sense perdre el punt d'on es troben. Tot un repte!

La prova dura aproximadament 3 minuts, d'una lectura preparada. També li preguntaré a cada alumne que expliqui amb les seves paraules de què tracta allò que ha llegit. Tindràn una setmana per a preparar-la. Seria molt important que puguin fer proves davant d'un adult. 

Moltes gràcies per la seva col·laboració!

-------------------------------------------------------

Nota: Ya tenemos varias citas apuntadas para diferentes días y horas de tutoría. Recuerden apuntarse en el cuadrante con previsión. ¡Un saludo!



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.