jueves, 19 de marzo de 2020

6A ESCOLA CASA- DIA 4



¡Feliz jueves papis, mamis, alumnos, alumnas, perr@s, gat@s, chinchillas, ratones...!

¡Antes de nada! Pon tu nombre y apellidos, y marca tu grupo en el formulario del encabezado del blog, y dale a enviar. Pero solo hazlo una vez al día (no cada vez que entres en el blog...por favor... ¡Gracias!)

Primer de tot, felicitar a tots els papis, que avui és el seu dia. Segurament que voldríeu trobaros en altra situació, però el més important és estar junts i units. Podeu celebrar-lo igual de moltes maneres: jugar a jocs de taula, contar acudits, que us prepari un bon sopar/dinar o sopar i dinar (sí, sí, el papi ha de fer el sopar :P jeje), ballar, cantar... He pensat que per als alumnes que els agradaria dir algo als seus papis, podeu deixar un comentari felicitant-los i dir-lis quant els estimeu i així ells ho podran veure. 

Per altra banda, felicitar a David el tutor de 6èB, que gràcies a ell ens va saber apropar en aquests moments que ho necessitem tant. Mai pensaria que trobes tant a faltar anar a treballar!! jajaja

A otra cosa mariposa. El dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia i m'agradaria compartir a partir d'avui i els dos dies següents, uns poemes que a mi m'han agradat molt. L'autor es Luis Alberto Crespo i la primera pàgina que em va enamorar comença així: 

Este libro es para ti 

Es un libro de poemas. 

Queremos que lo leas como te guste, puedes empezar por el principio, pero también abrirlo a la mitad, o por donde te parezca mejor. 

Cada poema ha sido escrito por una persona que escuchó, sintió y pensó, antes de llevar a la escritura sus sensaciones. 

Está escrito para que tú lo leas y encuentres en esas palabras significados, imágenes y sonidos, que te llevarán a otras palabras, otros sonidos y otras imágenes, y ¿por qué no?, también a otros libros. 

La poesía tiene música interior, algunas veces te das cuenta apenas lees las palabras, en otras es más sutil, y parece que ocurriera por dentro como un hilo que crece y esquiva, pero allí está, lo sabes al saborear la frase, al descubrir su tono.

Así es la poesía, sencilla y próxima, como el agua clara, la pelambre de tu mascota, la carrera que diste para agarrar la pelota, el abrazo de los que queremos. 

Ahora camina por ese sendero y descúbrela desde tu propia mirada.


Aquest relat retrata perfectament què és la poesia. La poesia és una ànima carregada de passat, present i futur. A continuació us deixaré amb el primer dels meus tres preferits d'aquest autor, esper que us agradi


 Bé, deixant tot això de costat... ANEM PER FEINA!!

Mates i ciències
- Passar per 6èB

Llibre de lectura
- Llegir el capítol 2 o 10 pàgines més del llibre.
- Fer glossari de paraules que no enteneu.

Recordeu que ho recolliré quan tornem d'acord? jo aniré marcant el ritme de lectura. 

Castellano
- Seguir con la actividad 2. Elaboración de unas jornadas. A continuación os dejo unos enlaces que os pueden servir para su realización. 




- Poema. Os animo a prepararos un poema para el día 21 de marzo y que contaría para nota. No es obligatorio, no penalizará, pero me gustaría que participarais. Ha de ser de creación propia (podré comprobar si es copiado) y lo subiré al blog para que todos puedan ver lo buenos escritores que sois. :)

Català
- Fer la porta 2. No passem encara la porta, perquè hi ha molta gent que no ha contestat. Teniu fins demà divendres dia 20 per contestar la porta 2. 

- Correccions llibre 6: 



- Fer les pàgines 8 i 9 del llibre 6 de català.


Anglès:


Això és tot per avui. Ja sabeu, qualsevol dubte, aclaració, problema que tingau... estic a la vostra dispossició. Molts d'ànims i a menjar-se el dijousssss!!!!!!!!



11 comentarios:

  1. Hola soy Daniel de 6A el triptico del las jornadas es en cartulina verdad.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Daniel! Cómo estás rey?? el tríptico lo puedes hacer en una hoja en blanco. Es poner toda la información de las actividades allí de una forma resumida y cómoda, vale? https://www.youtube.com/watch?v=pmQzXrIekrk
      Aquí te dejo un vídeo para hacerlo. Alguna duda más crack??

      Eliminar
  2. Hola buenas soy sajid y tengo una pregunte que es esta ¿puedo coger palabras de otros poemas de Google?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Sajid, imagino que quieres hacer la poesía. Me alegro que te animes crack! Vamos a ver, no se pueden copiar ni frases, ni párrafos, ni títulos, ni nah! pero hombre, que cojas una palabra, no creo que sea copiar. Igualmente, puedes poner sinónimos de la palabra o contar lo que quieras decir con esa palabra, de forma distinta. Pero copiar, no. Te he respondido a la duda?

      Eliminar
  3. Joan pero que tenemos que contestar de la porta 2 porque no me a quedado claro lo de las puertas Soy Asslam

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Asslam! mira, has d'entrar a la porta 2, amb l'enllaç que vaig posar ahir. Després has de llegir la situació que et presenta. Has de contestar a aquesta situació d'una forma creativa i enginyosa i posar-ho en un comentari al blog de la porta, d'acord rei?

      Eliminar
  4. Joan donde esta la porta 2 que quiero hacer la y la 3

    ResponderEliminar
  5. Hola! les portes estan publicades en els dies anteriors. Sinó, pots accer-hi des de la imatge que hi ha un poc més avall, que és com un forat negre.

    ResponderEliminar

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.