martes, 17 de marzo de 2020

6A-ESCOLA A CASA-DIA 2



Importante para l@s alumn@s y familias: En cada actividad voy a poner la fecha de entrega. Es importante que la respetemos. No aceptaré trabajos ni actividades pasadas esas limitaciones horarias. Si en la actividad pone miércoles a las 10:00, es el miércoles hasta esa hora, no más. Lo haremos así para que yo pueda subir las actividades siguientes y correcciones de las actividades y no se solapen, para así poder organizarnos mejor. Además, os iremos subiendo información para completar las actividades.

Para entregar, tratar de enviarlo todo en un mismo correo y en el nombre de la foto poner el título de la actividad y materia. Ejemplo: Castellano. Actividad 1; Català. Porta 1...

¡Gracias por su colaboración y comprensión!

PD: No olvidéis interactuar por mensajes en el blog o mandarme correos electrónicos para correcciones, dudas... Ánimo cracks!! Tot anirà bé

Lectura del llibre:
- Entregar el resum del 1er capítol o de les 10 pàgines.
- Entregar glossari de paraules que no entenem i el seu significat


Català:
- Acabar la porta 1 del misteri de les 7 portes.

Data d'entrega: dimecres dia 18 abans de les 10:00 h. Qui no ho faci, no se li contarà nota i no acceptaré els treballs/actvitats.

- Anem a treballar la notícia. Faceu un resum sobre aquesta entrada i establiu una definició de notícia en una entrada al blog. Aquest enllaç us portarà a la pàgina per fer el resum: ha de ser breu, no còpia i pega. No heu de fer les activitats que posa.


Data d'entrega: dimecres dia 18 abans de les 10:00. 


- Llibre 6:
  • Les correccions no las puc pujar perquè només m'ha enviat els exercicis una persona. Llavors, per això és una de les raons que he posat limitació horària. Ara no passarà res, les enviau durant avui i a partir de demà és quan tendré en compte la data.
  • Fer la pàgina 3 i 4 del llibre. Data d'entrega dimecres dia 18 abans de les 10:00.
- Els que tenguin quadernet de Loly, fer dos pàgines cada dia.









Ciències

- Correccions de l'estil de alimentació: Omnívors:

Important: Allò que està subratllat, són les anotacions que tothom hauria d'haver trobat a la recerca. Només apunta el que et falta de la informació subratllada!

ALIMENTACIÓ OMNíVORA



La paraula omnívor significa “omnis”, tot i “vorare”, devorar. Les persones que segueixen aquesta dieta són aquells que consumeixen tant aliments d’origen animal com d’origen vegetal. La majoría de les civilitzacions del món són omnívores i és la dieta més fácil de mantenir, ja que no existeixen limitacions estrictes de cap mena.

Hi ha els qui sostenen que les persones som herbívores per naturalesa, ja que l’home no necesita proteïnes procedents dels animals de manera obligatòria per a subsistir. Per a altres especialistes els éssers humans som omnívors des de la prehistòria i comptem amb un organisme capaç d’assimilar nutrients vegetals i animals sense problemes. Optar entre carn, plantes o tots dos tipus d’aliments, en definitiva, és una decisió de cada ésser humà que depèn de multiples variables.

Els beneficis d’integrar carn des del punt de vista nutricional deriva de les seves proteïnes. Aquestes proteïnes són d’alta qualitat, ja que contenen els 9 aminoàcids essencials que el nostre cos no pot produir, que necesita i que no els aporta un altre aliment. La carn ens ajuda a evitar l’anèmia i fa que el nostre sistema nerviós funcioni bé. També protegeix els nostres ossos i fa que tinguem menys risc de sofrir fractures i osteoporosis. Ens augmenta la massa muscular i ens dona l’energia necessaria per a fer les nostres tasques diàries sense sentir-nos cansats.

Els desavantatges de menjar carn, està més relacionada amb la procedencia d’aquesta, més que amb la carn en sí. El  major risc de menjar carn (carn vermella, peix, pollastre) és que la carn arriba amb antibiòtics, hormones i altres fàrmacs artificials relacionats amb l’alimentació dels animals. La solución perquè la carn sigui una veritable aportació saludable és consumir carn orgánica, que és aquella que prové d’animals criats ecológicament, sense transgènics.



Castellano:
- Terminar actividad 1. Aquí os dejo unos enlaces, para que podáis completar vuestra reflexión y establecer ideas claras sobre el tema. Son muy interesantes






Fecha de entrega: miércoles día 18 ANTES de las 10:00 h.  (así nos irá mejor para controlar quién lo hace y quien no y poder subir las siguientes tareas y correcciones)

- Correcciones de las preguntas "Alimentación, verdades y mentiras":

1-La dieta es lo que acostumbras a comer y constituye una forma de vivir. Si uno quiere perder peso, una dieta adecuada te ayudará a comer lo necesario y sin excesos. Pero si eres deportista y te estás preparando para tu primera maratón, seguro que con lo que entrenas cada día necesitarías un tipo de dieta que te ayude a tener la suficiente energía como para sentirte fuerte y bien hidratado. 

2- Un desayuno equilibrado en proteínas (loncha de jamón o pavo), azúcares lentos (pan integral), fibras y vitaminas (fruta), te harán llegar a la hora de la comida sin cansancio y con el cerebro a pleno rendimiento.

3- Es mejor el pan integral: rico en fibras y en micronutrientes, porque sacia más y calma más el hambre que el pan blanco, por lo que se come menos cantidad. Además, evita mejor una mayor subida de la glucemia que el pan blanco.

4- Glucemia es la concentración de azúcar en sangre. Una glucemia elevada favorece los problemas de diabetes y sobrepeso.

5- Aunque no debemos excedernos con las frutas que son muy azucaradas, la fruta tiene un tipo de azúcar que se llama fructosa y las chucherías tienen una gran concentración de glucosa, que aumenta mucho más la glucemia, que ya hemos visto que no era nada bueno para nuestro organismo. 

6- Los lácteos son fundamentales por su aporte de calcio, para ayudar a fortalecer los huesos, pero necesitan de otros complementos alimentarios para ayudar en ese fortalecimiento. 

7- Una alimentación demasiado rica en grasa y sal destruye el calcio y, por tanto, debilita los huesos. Para fijar el calcio de forma duradera, necesitamos potasio, que se encuentra en las frutas y las verduras, y vitamina D, que proporciona el pescado azul (sardina, caballa, salmón, anchoas...) y también, en gran medida, la acción del sol a través de la piel. 

8- Porque las hortalizas crudas conservan todos sus nutrientes: vitaminas, minerales, antioxidantes... Al cocerse, una gran parte de esos nutrientes se quedan en el agua, que solemos tirar, salvo si la aprovechamos para hacer sopa. El aceite de oliva ayuda a reforzar la acción de los antioxidantes que se encuentran en las verduras.

9- Es mejor comer carne una sola vez al día, y no todos los días de la semana. Hay que alternarla con pescado y huevos. Comer únicamente carne permite que algunas enfermedades graves puedan afectarnos con mayor probabilidad. 

10- Porque comemos demasiado graso, demasiado dulce y demasiado salado. Siempre elegimos los alimentos que nos proporcionan placer o los que son más fáciles de preparar, sin pararnos a pensar en lo que es bueno y lo que no lo es tanto. 

11- El cuerpo necesita aproximadamente un litro y medio de agua por día.

12- Se valora la posibilidad de que la obesidad pueda ser genética, pero numerosos estudios han probado que la obesidad se relaciona con el nivel de vida: al consumir productos baratos, es decir, muy ricos en azúcares y grasas saturadas, las personas más pobres se convierten en las primeras víctimas de la obesidad.

- Correcciones de la actividad de investigación "Comida Basura:


a) ¿Qué es la comida basura?



La comida rápida viene del inglés “fastfood” y se ha asociado a “comida basura” o “comida chatarra”. Aunque no toda comida rápida es comida basura. Hay comida rápida que es saludable. California es la tierra natal de la comida rápida. La comida basura es la comida preparada que se puede llevar caliente de los restaurantes (hamburgueserías, pizzerías, establecimientos de pollo frito…) y se puede comer inmediatamente. También son los platos precocinados que solo hay que recalentar antes de servirlos. Tiene gran cantidad de calorías, grasas saturadas, sal y azúcares que estimulan el apetito y la sed. También tienen potenciadores de sabor y colorantes.

b) ¿Por qué se llama comida basura?


Porque su consumo se relaciona con obesidad, diabetes tipo 2, enfermedades cardiovasculares (infartos en el corazón o en el cerebro), hipertensión…La diabetes es la enfermedad del azúcar. Suena dulce ¿verdad? Pues no lo es. Daña las arterias por las que circula la sangre.

c) ¿Qué alimentos son considerados comida basura?
Estos alimentos, cuanto menos, mejor: Son hamburguesas, salchichas, patatas fritas, congelados que se hacen en microondas, pizzas, pollo frito, “fish and chips”, nachos, bebidas gaseosas, azucaradas, batidos, refrescos, dulces, chucherías, zumos envasado, snacks, galletitas dulces, saladas, aperitivos, sopas en polvo, alimentos preparados o precocinados, pastillas de caldo…



Porque las personas comen alimentos por el sabor, más que por si son saludables o no. El problema es que la comida basura tiene un sabor que han elaborado artificialmente, y que gusta mucho. Por ese motivo a la gente le encanta. Pero debemos ser responsables y saber comer bien. 


MATEMÁTICAS:

- Correcciones de los problemas 1, 2 y 3 de matemáticas.









Anglès: Totes les activitat plantejades al blog serán revisades quan es torni a l’escola i, tant les activitats que es poden autocorregir com les que es demani escriure comentaris al blog o enviar un correu, es tindran en compte per a la nota final del trimestre.
Activitats 17 de Març: https://anglescervantes.blogspot.com/2020/03/6th-grade-tuesday-17th-march.html



Música:  Al blog d’aula teniu la partitura per a flauta “L’himne de l’alegria”. Heu de practicar-la amb la flauta. Poc a poc vos va explicant els passos a seguir. Recordeu,  que ja teniu moltes notes apreses de la partitura de “L’Hivern” de Vivaldi. Ànim!!! 


https://aprendomusica.com/aprendremusica.htm


Educació Física: Passeu per l'entrada de 6è B i fer el challenge d'educació física que proposa David. Faceu algún vídeo i passeu-lo i el pujaré al blog. 


QUE NO SE DIGA QUE 6ºA NO ESTAMOS EN FORMA!!!!!!!!!!!!


18 comentarios:

  1. Joan soy asslam de 6 a i te pregunto lo de castellano i catalan la fecha limite 18 te lo envio por gmail o como te lo envio

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectivament Asslam. Ho has d'enviar al meu correu. Primer ho fas a mà i després fas foto i l'envies, d'acord?

      Eliminar
  2. Hola Joan :) jo ja he fet la pàgina 3 faig la pàgina 4 només?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Rayco. Efectivament. Has de fer la pàgina 3 i la 4, més el resum de la pàgina que us he dit. Algún dubte més? A tope Rayco!

      Eliminar
  3. Hola Joan Els Deures Del Enllaç de Català Y Ha que Posar-lo aquí al bloc o lo escrivim a la llibreta Y te lo envíen per Gmail?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tots els deures s'envíen per correu. Ho has de fer a mà i m'envies la foto, oK? ànims rei!

      Eliminar
  4. Hola joan soy Manar.
    No puedo mandarte los deberes por gmail
    Te lo mando por el blog?
    Adiós

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Manar, soy David. Solo tienes que rellenar el formulario y darle a "enviar" una vez cada día, no cada vez que entras en el blog, ¿ok? ¡Gracias y un abrazote enorme! Más tarde Joan te contestará.

      Eliminar
    2. Hola Manar. Per què no ho pots passar per gmail? És molt fàcil. Ho fas a mà en un full i m'envies la foto al correu. Per enviar-la, li has de donar a compartir/correo electrónico/ poses el meu, i ja està. Al correu posa el teu nom per a jo saber que és teu, ok? una abraçada!

      Eliminar
  5. hola yo ya he fet la pagina 3 yo vaig a fer nomes la 4

    ResponderEliminar
  6. Hola sí, has de fer la pàgina 3 i 4! No sé qui ets, però ànims!!!

    ResponderEliminar

  7. Bona nit Joan soc na Sajida acontinuacio tinc el resum del capitol del meu llibre .Es tracta ďun nin que es diu ľirosi esperaba al seu pare en el areport ,que fa sinc anis que no le visitava.El pare no a dit el motiu del seu viatge.Ľirosi i el seu pare han anat a visitar a un japonés.El japonés va agarrar els claus per serar el cotxe i ľirosi va escoltar soroll i cuán va mirar que pasa no a trovat al seu pare directament alguna va llansar una estrella de metal i ľirosi va dir.-es ninja estimado segur que els ninja han robat al meu pare.Despres el japonés va dir.-Hay un colegi de ninja por estar el teu pare allí i directament han anat per buscar el pare i les esperaba una aventures.Ara te he contat el primer capitol del meu llibre adeu Joan.

    ResponderEliminar
  8. Bon dia Joan soc na Sajida allir te he enviat tots els deures de avui i no has respondre no se si la has llegit pero el enviare de nou yo ya tinc el resum del primer capitol del meu llibre.Es tracta de un nin que es diu L`irosi que esperava al seu pare en el areoport que fa sinc anis que no el visitava.Quan anaven a visitar un amic japones el pare mirava al seu voltant amb cara de precupasio.Quan el japones a agafat els claus per cerar un cotxe l`irosi va escoltar soroll i quan a anat a veure que pasa no a trovat al seu pare.Directament algu va tirar una estrella de metal i L`irosi va dir.-Es ninja estic segur que han robat al mru pare.Despres el japones va dir que hi ha una escola de ninja haon venen moltes ninjes pot estar el teu pare alli.Directament han anat a l`escola i les esperava moltes aventures.aquest es el resum del primer capitol adeu joan

    ResponderEliminar
  9. Hola soy Daniel por ahora habéis mandado un página de deberes de el libro de castellano no?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Daniel!! De quin llibre de castellà? alomillor et refereixes al de català? Està tot explicat en les entrades Daniel. D'aquest llibre aniré pujant les solucions i vosaltres mateixos ho corregiu i m'ho entregau a la tornada a classe val?? Una abraçada macu

      Eliminar
  10. Hola Joan soy Elias has recibido ya los deberes lo he mandado desde email lo he intentado desde 9:30 ,gracias.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí Elias tot correcte!! no et preocupis rei, ho has fet molt bé

      Eliminar

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.